Senior PR Consultant (B2C)

For this vacancy we are looking for a native Dutch speaking professional. Therefore, this description is only available in Dutch. Please visit Omnicomprgroup.com if you are interested in our international career opportunities.

Voor de uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar een Senior PR Consultant met consumer-, FMCG-, digital en social ervaring.

In deze senior functie houd je je bezig met het ontwikkelen van campagnes, analyses, plannen, adviezen en begrotingen en met het day-to-day leiden van accounts en accountteams. Als goede relatiemanager  onderhoud en bouw je goede relaties met klanten en adviseer je hen waar nodig, gevraagd en ongevraagd. Je maakt en geeft presentaties, onder andere bij pitches. Daarnaast leid je op inspirerende wijze team- en klantmeetings en brainstormsessies en begeleid je  de junior teamleden in hun dagelijkse werkzaamheden. Als Senior Consultant werk je nauw samen met de verantwoordelijke CRM (Client Relationship Manager) aan de realisatie van organische groei op klanten en bij newbusiness-mogelijkheden. Vanzelfsprekend treed je vanuit jouw rol veel naar buiten en bouw je aan de zichtbaarheid, het netwerk en de reputatie van ons mooie bureau.

Jouw verantwoordelijkheden

  • Als senior teamlid inspireer je en werk je samen met de adviseurs binnen de klantenteams, voor zowel bestaande als nieuwe klanten.
  • Je behartigt belangen van klanten door te adviseren over de juiste communicatieaanpak richting stakeholders.
  • Je leidt projecten in goede banen, ook op financieel gebied, en houdt de klant goed op de hoogte van de voortgang.
  • Je bent actief in nationale en internationale pitchteams voor new business en bent verantwoordelijk voor effectieve, overtuigende en aansprekende presentaties.
  • Je draagt bij aan de ontwikkeling van junior collega’s.

Wij vragen

  • Wo- werk- en -denkniveau. 5 tot 7 jaar relevante werkervaring aan bureau- en/of klantzijde op het gebied van public relations en/of marketingcommunicatie.
  • Zeer vaardig in zowel verbaal als schriftelijk overtuigen.
  • Sterke presentatie- en adviesvaardigheden voor nationale en internationale klanten.
  • Extraverte en sterk samenwerkingsgerichte persoonlijkheid.
  • Uitstekende beheersing van het Engels, zowel schriftelijk als mondeling, met het oog op onze (deels internationale) klantportfolio en regelmatige samenwerking binnen onze wereldwijde netwerken.

Jouw talent

Je bent een extraverte teamspeler en krijgt energie van het werken met verschillende collega’s voor verschillende projecten. Je bent initiatiefrijk, overtuigend, commercieel, gericht op het overtreffen van de verwachtingen van onze klanten en het behalen van resultaten. Je bent kritisch, hebt oog voor detail en bewaakt de kwaliteit van ons werk.

Wij bieden

Een fulltime baan (32 uur is bespreekbaar) in Amstelveen met senior verantwoordelijkheid binnen een energiek en professioneel team bij een internationaal topbureau met een grote diversiteit aan klanten en projecten. Ook hebben we een pied-à-terre in de hofstad, met name voor ‘Haagse’ klant- en stakeholdercontacten.

De procedure

Sluit bovenstaande omschrijving aan bij jouw expertise en interesse? Dan maken wij heel graag kennis met jou! Voordat we je voorstellen aan het team, zullen we je uitnodigen voor een eerste kennismakingsgesprek om te kijken wat we wij elkaar te bieden hebben. Zo komen we er snel achter of jij je thuis voelt in onze omgeving. Als onderdeel van de procedure zijn we ook benieuwd naar jouw zienswijze met betrekking tot een bepaald communicatievraagstuk.

Heb je interesse?

Stuur een korte kennismakingsbrief en cv naar hello.nl@omnicomprgroup.com. Neem voor meer informatie contact op met Charlotte, Head of People & Culture, telefoon +31 6 50 29 55 32.